Nieuwe KMO-zone Grimbergen

Gemeente gaat bedrijven bevragen over nieuwe KMO-zone

Gepost op 08/08/2017
Door: Goeiedag redactie

 

De gemeente wil langs de Wolvertemsesteenweg een nieuwe KMO-zone realiseren voor startende bedrijven of plaatselijke firma’s. De Grimbergse bedrijven gaan eerst wel bevraagd worden naar hun interesse voor de nieuwe KMO-zone.

Die zou zo’n 5 hectare beslaan. Als locatie wordt gedacht aan een terrein langsheen de Wolvertemsesteenweg, naast het terrein waar nu Colruyt, E5-mode en Hubo gevestigd zijn. Dat is nu nog een landbouwzone en die moet dus een herbestemming krijgen.

Na deze eerste bevraging zal er een groter onderzoek opgestart worden in samenwerking met Haviland en de KU Leuven om een zo sterk mogelijk dossier samen te stellen en procedures allerhande te vermijden. De bedrijven die zich kenbaar hebben gemaakt, dieper zullen worden bevraagd. De nodige budgetten zijn hiervoor al vastgelegd in de begroting.

“Deze nieuwe KMO-zone moet plaatselijke startende bedrijven, bedrijven uit Grimbergen die op hun huidige locatie onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden hebben of zonevreemd gelegen zijn, een kans bieden op verdere ontwikkeling. Zo willen we voorkomen dat nieuwe of goed draaiende bedrijven wegtrekken uit Grimbergen”, aldus schepen Kevin Vleminckx (Open Vld). Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met de ambtenaar voor lokale economie Katrien Van Aken, katrien.vanaken@grimbergen.be.

Goeiedag redactie
  1. Walter

    Maar ja, bouw het maar allemaal vol. Lintbebouwing moet tegengegaan worden, maar KMO-lintbebouwing kan blijkbaar wel. Want landbouwgebied brengt niet genoeg op voor de gemeentekas. Ik wist niet dat herbestemming van landbouwgebied naar iets anders een verplichting is.