Regi Van Acker wijzigde voor het bezoek van Eendracht Aalst op Sint-Truiden VV zijn elftal op twee plaatsen. Mike Smet kwam op rechtsachter positie en Gianni De Neve nam plaats net voor de verdediging. Jonas Bogaerts en Donjet Shkodra moesten zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

De Greef en Lievens vormden den centrale as. Ken Van Damme en Kevin Janssens namen de flanken voor hun rekening.

Eerste helft voor STVV

Het eerste doelgevaar kwam van Rodrigo De Oliveira. De Braziliaan van Aalst nam een bal van op meer dan dertig meter op de slof. Berezovsky voelde zich niet bedreigd.

Nadien nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. Ze slaagden er echter wel niet meteen in om gevaarlijk te zijn via uitgespeelde kansen.

Na een kwartier werd Van Den Noortgaete voor het eerst bedreigd. Een afstandsschot van Baherle leek in eerste instantie een makkelijke bal maar onze goalie verraste bijna zichzelf. Hij zette zijn slippertje goed recht.

Even later stond Schils aan het kanon. Hij zag zijn bal net over gaan. Na 26 minuten was het bijna raak voor STVV maar Lievens kon via een klein tikje Junior van de openingstreffer houden.

Net voor halfweg kopte Schoofs een goede voorzet van Swers onbegrijpelijk nog naast de kooi van VDN. Hier kwam Aalst goed weg.

Na 35 minuten moest Ieben Swers geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger Parzyszek tikte twee minuten later de 1-0 tegen de touwen. STVV verdiend op voorsprong.

Op slag van rust drong De Oliveira knap de zestien binnen en werd er vervolgens gehaakt. Scheidsrechter Smet zag erg geen graten in en bracht de eerste helft met een fluitsignaal op z’n einde.

Meer dreiging van Eendracht

Zes minuten ver in de tweede helft verstuurde De Greef een lange bal naar Vansimpsen. Via De Oliveira kwam het leer bij Kevin Janssens die meteen op doel knalde. Berezovsky tikte met enige onzekerheid de bal in hoekschop.

Vervolgens dreigde De Oliveira met een schot en een kopbal maar hij besloot telkens naast. In de 58e minuut werd Van Damme gewisseld voor Shkodra. Zeven minuten later ging Vanbelle naar de kant voor De Cuyper waardoor Kevin Janssens een rij achteruit schoof.

Eendracht kwam meer en meer in de wedstrijd en durfde de bal langer in het team te houden. Hierdoor konden ze meer druk uitoefenen op de Truiense defensie.

Eerst namen Schoofs en Baherle Van Den Noortgaete onder vuur, gelukkig zonder succes. Nadien zag De Oliveira zijn schot in hoekschop gedevieerd worden. Zeventien minuten voor tijd bracht Smet met een gemeten voorzet de bal bij Vansimpsen die met een subtiele tik Berezovsky trachtte te verschalken. Zijn poging werd nog net via een verdedigend been in hoekschop geduwd.

Aan de overkant kon Junior alleen op Van Den Noortgaete afgaan. Onze doelman kwam gepast uit waardoor het gevaar geweken was. Kort nadien kon Parzyszek net niet bij een harde en scherpe voorzet.

Vijf minuten voor tijd opende Shkodra goed op De Cuyper. Die verstuurde een gemeten pass naar Vansimpsen die in extremis nog een verdediger op zijn weg vond. Meteen nadien opnieuw De Cuyper met een voorzet. Berezovsky kon voor de neus van Vansimpsen in hoekschop tikken.

Even later verstuurde Smet een geen al te fraaie lange bal. Tjendo De Cuyper zette toch druk en deed de verdedigende Kanarie twijfelen. Hij bracht vervolgens voor op Vansimpsen die door zijn goede afwerking het uitvak op zijn kop zette. 1-1 en op basis van de tweede helft zeker verdiend.

Sint-Truiden probeerde nog te scoren maar verder dan een voor buitenspel afgekeurd doelpunt van Parzyszek kwam het niet meer. Eendracht behaalde dankzij zijn betere tweede helft een punt op het veld van de leider. Enkel Seraing United kon dit seizoen STVV in eigen huis punten ontfutselen.

Achteraan zagen we een sterke centrale as met een solide Lievens en De Greef. Vooraan zagen we een vinnige De Oliveira aangevuld met een, zoals steeds, bedrijvige Ratko Vansimpsen. Met de inbreng van De Cuyper werden we ook gevaarlijker via de rechterflank. Een verdiend punt dus in een stadion dat onze meegereisde supporters en reporters ongetwijfeld even doen dromen heeft.

Met opgeheven hoofd van het veld

Na de wedstrijd gaf Van Acker zijn manschappen een pluim voor hun tweede helft:

‘Indien we waren verloren zou ik hetzelfde gezegd hebben. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg. In de tweede helft zijn we beter beginnen voetballen en hebben we bewezen dat we met deze jonge groep met momenten toch kunnen voetballen. We hebben onderling afgesproken dat we na nieuwjaar progressie willen maken en ik merk dit nu toch al twee wedstrijden op rij.’

Van Acker voegde er nog aan toe dat zijn jongens met dit punt op de leider het veld met opgeheven hoofd kunnen verlaten.