ILvA-595x250

Staking bij afvalintercommunale ILvA

Gepost op 29/05/2017
Door: Rudy De Saedeleir

Bij de afvalintercommunale Land van Aalst ILvA is vanmorgen een staking uitgebroken. Er wordt geen afval ingezameld en ook de recyclageparken zijn gesloten.

Vakbonden ACOD en ACV hadden vorige woensdag op een personeelsvergadering een stakingsaanzegging ingeleid omdat de werkdruk voor het personeel onhoudbaar is geworden.

De ILvA directie beloofde een antwoord tegen vanochtend, maar blijkbaar voldeed dat niet. Na de personeelsvergadering stemde het personeel om toch voor onbepaalde duur te staken.

Er is afgesproken dat een nieuw voorstel morgennamiddag (dinsdag) tijdens een personeelsvergadering wordt voorgelegd. Dit betekent dat dus ook op 30 mei de ploegen niet zullen uitrijden en de recyclageparken allemaal gesloten zullen zijn.

ILvA vraagt om morgen géén afval aan te bieden en vandaag het aangeboden afval terug binnen te nemen en een volgende inzameling opnieuw aan te bieden.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.