Geen einde zonder begin

Kunstwerk in 2017 op rotonde N208

Gepost op 04/02/2016
Door: Rudy De Saedeleir
Tags: ,

Er is beslist welk kunstwerk er volgend jaar zal geplaatst worden op de vernieuwde rotonde op de N208 aan het station van Liedekerke.

Dat het iets ging worden van Patrick Van Craenenbroeck, de Teralfense kunstenaar met Liedekerkse roots, was al langer geweten, maar het publiek kreeg de keuze uit drie ontwerpen.

kunst op rotondeOngeveer drieduizend mensen brachten hun stem uit via www.goedegeburen.be. Als winnaar werd gekozen voor het ontwerp ‘Geen Einde Zonder Begin’, met vier identieke dynamische figuren in elke windrichting.

Het kunstwerk is een initiatief van de Vrienden van Affligem, een collectief ondernemers en prominente figuren uit het weidse Land van Affligem, ‘die zich nauw verbonden voelen met de streek, de gemeente en het abdijbier’.

De Vrienden financieren het grootste deel van het kunstwerk, maar ook de gemeentebesturen van Liedekerke en Affligem dragen een steentje bij. De Vrienden willen met een bijzonder kunstproject de vriendschap en het goede nabuurschap beklemtonen tussen Affligem en Liedekerke.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.