Alles over bijen

Datum27/09/2013 - 27/09/2013
LocatieOud Gasthuis, Zolderzaal Elisabeth, Gemeenteplein 26, 1730 Asse
Website

Op 27 september leer je tijdens een infoavond in het Oud Gasthuis alles over bijen. Heb je ooit al gehoord van de heggerankbij, de tuinbladsnijder of de blauwe metselbij? Denk je bij vosje niet spontaan aan een bij maar aan een ander dier? Kom dan naar de infoavond en leer bloemen bekijken door een bestuiversbril.

Je komt heel wat te weten over de verschillende wilde bijensoorten, hun nestjes en waar ze te vinden. Je leert op welke manieren bloemen insecten lokken en wat het belang is van bijen als bestuivers. Je maakt kennis met een aantal courante soorten zoals de tronkenbij, de wolbij, enz…en hun specifieke levenswijze. Verder krijg je tips om wilde bijen een handje te helpen.

Deze voordracht is een initiatief van Regionaal Landschap Groene Corridor en de provincie Vlaams-Brabant, met medewerking van het gemeentebestuur, de Milieuraad, Natuurpunt Asse en VELT. De infosessie kadert binnen de provinciale biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’. De koesterburencampage wil op de eerste plaats alle inwoners laten kennismaken met de grote soortenrijkdom die er is in elke Vlaams-Brabantse gemeente.

Wanneer: vrijdag 27 september van 19.30 tot 22 uur
Waar: Oud Gasthuis, Zolderzaal Elisabeth, Gemeenteplein 26, 1730 Asse
Spreker: Nobby Thys

Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*