graven walfergem klasje

Zerken verongelukte jongetjes Walfergem krijgen restauratie

Gepost op 24/02/2016
Door: Rudy De Saedeleir

Op het kerkhof van Walfergem (Asse) zijn dinsdag de zerken verwijderd van de tien jongetjes die op 25 april 1966 verongelukten aan de toenmalige gemeenteschool van Walfergem op de Brusselsesteenweg.

Dat gebeurde door de technische dienst van de gemeente.

De grafstenen worden opgekuist en gerestaureerd in de aanloop naar het herdenkingsweekend dat de parochieraad van Walfergem in april organiseert om de 50ste verjaardag van het dramatische ongeval te herdenken.

De families van de betrokken kinderen waren op de hoogte en hadden toegestemd. De tien graven bevinden zich naast elkaar, samen met een monument dat destijds door de gemeente werd geplaatst.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.
  1. Jean-Paul Van der Elst

    Een mooie zaak zodat wij het drama van 1966 nooit vergeten. Persoonlijk herinner ik mij nog heel goed hoe de mensen tot ver buiten Asse door dit smartelijk ongeval geraakt werden. Ik kom wel vaker voorbij die plek en geregeld denk ik aan wat daar – tot mijn verbazing al bijna 50 jaar geleden – is gebeurd.