pol amow

154 geflitst in zone 30

Gepost op 14/02/2017
Door: Rudy De Saedeleir

De politie Amow controleerde dinsdag rond de middag op de Huinegem in Asse op de tonnagebeperking (3,5 ton) richting bedrijvenzone Mollem. Er werden 8 processen-verbaal opgesteld. Buitenlandse bestuurders moesten hun boete onmiddellijk betalen. Er waren ook pv’s voor het niet naleven van de gordeldracht, gsm’en achter het stuur en rijden zonder geldig rijbewijs.

In de Nieuwelaan in Merchtem werd gecontroleerd op snelheid en tonnagebeperking. Een op drie van de passanten (27 van de 72) werd geflitst, maar voor de tonnagebeperking werden geen overtredingen vastgesteld.

Er waren dinsdagochtend ook snelheidscontroles in de zone 30 in de schoolomgeving in Opwijk-centrum. Bij 154 van de 384 gecontroleerde voertuigen reden de bestuurders te snel. De maximaal gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur. Er werden ook verschillende pv’s uitgeschreven voor bestuurders en passagiers die geen gordel droegen of waarbij de kinderen niet in een verplicht kinderzitje zaten. De fietsverlichting werd ook gecontroleerd, maar alle fietsers waren in orde.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.