gemeentevlag asse

Asse denkt aan nieuwe gemeentevlag

Gepost op 22/02/2017
Door: Rudy De Saedeleir
Tags:

Asse denkt eraan om een nieuwe officiële gemeentevlag te ontwerpen.

De huidige gemeentevlag – een Vlaamse leeuw in de gemeentekleuren zwart-wit – is in feite nog de vlag van de vroegere deelgemeente Asse. Die vlag werd bij de fusie in 1977 gewoon overgenomen.

In de praktijk is die Assese gemeentevlag echter al jaren in onbruik. Zo stelde raadslid Miel Saerens (N-VA) tijdens de gemeenteraad de vraag waarom aan het gemeentehuis slechts drie vlaggen hangen, de Vlaamse, de Belgische en de Europese, maar geen gemeentelijke. Blijkt dat er in het gemeentehuis enkel nog versleten exemplaren zijn van die oude gemeentevlag.

Schepen van Cultuur Geert Heyvaert (CD&V) wist echter te vertellen dat er eerstdaags binnen de gemeentelijke cultuurraad een werkgroep wordt opgericht die de procedure zal begeleiden voor het ontwerp van een nieuwe gemeentevlag.

“De bedoeling is dat het een nieuwe vlag wordt voor heel Asse, dus ook alle deelgemeenten”, zegt Heyvaert. “De idee is ontstaan tijdens de jongste uitstap naar Ilsede, onze Duitse verbroederingsgemeente. Die is recent gefuseerd en bij die gelegenheid werd een nieuwe gemeentevlag ontworpen waarin alle deelgemeenten werden opgenomen. De cultuurraad zal nu een voorstel van werkwijze in een reglement gieten en dat zullen we aan de gemeenteraad voorleggen.”

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.