A Kerkhof Asbeek

Kerkhof Asbeek vernieuwd

Gepost op 11/05/2017
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags:

‘Make over’ is een modewoord. Je hoort het te pas en vaak ook te onpas. Maar als je over het kerkhof van Asbeek spreekt, dan komt deze Britse term goed van pas. Want het kerkhof kreeg een grondige ‘make over’: er werd een mooi en efficiënt kerkhofhuisje, met toilet, gezet en er werd een parking voor 16 wagens aangelegd. Door het gebruik van ‘grasdallen’ kan het hemelwater in de grond dringen.

Maar er is meer. Er werd een betonweg aangelegd, de wateroverlast werd aangepakt met een vijver en een buis onder het wegdek door. Bovendien zorgde de groendienst van de gemeente voor het aanplanten van zes bomen en een inheemse haag.

“Het vernieuwen van het kerkhof in Asbeek past in onze plannen om alle kerkhoven aan te pakken,” zegt schepen Rik De Baerdemaeker (CD&V) die zelf in Asbeek woont. “Na Relegem was het de beurt aan Asbeek. Nu krijgen Asse-Ter-Heide en Kobbegem hetzelfde schuilhuisje dat met zijn ruime oversteek de groetende familie beschut tegen regen en sneeuw.

Volgend jaar zal het kerkhof van Mollem vernieuwd worden en dan zijn er nog Asse-Centrum en Bekkerzeel. “Een dikke pluim voor onze groendienst,” zegt Rik De Baerdemaeker, “want zij hebben het kerkhof verfraaid en vergroend”.

Jean-Paul Van der Elst