Noodlichten

Dodelijk ongeval in Asse

Gepost op 08/12/2017
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags: ,

Deze voormiddag werd een 58-jarige vrouw die de Nieuwstraat (kruispunt met Bloklaan) ter hoogte van een school overstak, aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer was op slag dood.

Het parket heeft een verkeersdeskundige, een wetsdokter en het labo aangesteld. Uit de vaststellingen ter plaatse bleek dat het licht (voor de vrachtwagen) op groen stond toen deze doorreed. Het slachtoffer is de straat een tiental meter voor het zebrapad overgestoken. De vrachtwagenbestuurder heeft de vrouw niet zien oversteken.

De bestuurder van de vrachtwagen was niet onder invloed van alcohol.

Jean-Paul Van der Elst
  1. Erik

    De gemeente zou zich beter bezig moeten houden met de veiligheid op dat kruispunt en andere dan met de ring door Asse. Dat zouden ze kunnen doorgeven aan een hogere instantie die efficiënt en zonder winstbejag een echt tracé zou uittekenen.