bruine legkip

Morgen geen afhaling van kippen in Denderleeuw

Gepost op 16/06/2017
Door: Rudy De Saedeleir
Tags: ,

In juni werd voor de tweede maal een gemeentelijke legkippenverkoop georganiseerd. Wie kippen besteld heeft, kon kiezen uit 4 ophaaldata bij pluimveebedrijf Buyl-Vandenbroeck, Begijnenmeers 39A in Liedekerke. Door het opduiken van het vogelgriepvirus kan de eerste afhaaldatum, morgen zaterdag 17 juni, echter niet plaatsvinden.

Omwille van de preventieve maatregelen die door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) worden opgelegd, kunnen er bij de pluimveehouder geen kippen worden aangeleverd.

De vier voorziene ophaaldata zijn 17 en 24 juni, 1 en 8 juli. Wanneer de eerstvolgende afhaaldatum plaatsvindt kan op dit moment echter nog niet met zekerheid worden gezegd.

Wie kippen besteld heeft, kan hiervoor contact opnemen met het pluimveebedrijf via 053 68 16 10. Via de website en de sociale mediakanalen van de gemeente, zullen wij eveneens iedereen op de hoogte houden.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.