Afscheid nemen bij personen met een handicap

Datum06/11/2013 - 06/11/2013
Locatie’t Mankement, Noorderlaan 4, Zellik
Website

Afscheid nemen en verlies horen bij het leven. Ook bij dat van personen met een verstandelijke handicap. Net als iedereen worden zij dan ook geconfronteerd met een rouwproces of verlieservaringen: begeleiders die weggaan, rouwen om een familielid, vriend of medebewoner,…

  • Wat betekent ‘afscheid nemen’ voor personen met een handicap?
  • Hoe verloopt zo’n ‘rouwproces’?
  • Hoe kan je hen ondersteunen om een verlies te verwerken of een plaats te geven?
  • Welke rituelen kunnen hen hierbij helpen?
  • Hoe gaat men om in een voorziening met rouw-of verlieservaringen?
  • Hoe kan je als ouder je kind met een handicap dat rouwt ondersteunen en bijstaan?

Koen Trappeniers van Het Grote Plein vertelt wat rouw betekent voor personen met een verstandelijke handicap en hoe je hiermee kan omgaan. Vervolgens licht een voorziening toe hoe zij omgaan met rouwervaringen bij hun bewoners. We sluiten de avond af met een getuigenis van rouw binnen een gezin.

Op woensdag 6 november 2013 organiseren Gezin en Handicap en KVG Vlaams-Brabant  de Infoavond ‘Afscheid nemen bij personen met een handicap’ om 19.30 uur ’t Mankement, Noorderlaan 4, Zellik

De inkom bedraagt 3 euro voor ouders en personen met een handicap die lid zijn van Gezin en Handicap/ KVG of 8 euro voor ouders die geen lid zijn en 25 euro voor professionelen. Professionelen die met ouders of personen met een handicap meekomen, betalen 15 euro.

Inschrijven is verplicht. Dit kan telefonisch bij Gezin en Handicap: 03/216. 29. 90 of per mail: gezinenhandicap@kvg.be

Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*