Backyard - jc puls ternat 1

Backyard: nieuw muziekfestival voor lokaal talent in je achtertuin

Datum30/11/2013 - 30/11/2013
LocatieJC Puls, Van Cauwelaertstraat, Ternat
Website

Op 30 november 2013 vindt in JC Puls Ternat de allereerste editie van Backyard plaats. Backyard, dat is een gratis indoor festival dat een podium wil bieden aan beloftevolle muziekgroepen uit de regio en dit in een unieke ‘backyard’ sfeer: houtgeur, sfeerlicht en gezelligheid troef.

Backyard schotelt u het neusje van de zalm onder talentvolle Vlaams-Brabantse bands voor: gaande van ingetogen singer-songwriters over het fijnste elektronische op de markt tot een flinke portie stevige rock.

JC Puls gooit de deuren vanaf 18 uur open en wel voor volgende kanjers: Sushi Attack, Roos, Lapaz, My Lai, Tempogeist en Metropolitans.

Het geheel wordt in goede banen geleid door ex-Stubru presentator Otto-Jan Ham.

‘Via dit festival willen we jonge, beloftevolle muziekgroepen uit Vlaams-Brabant letterlijk en figuurlijk een podium aanreiken om hun talent te kunnen tonen aan het grote publiek’, aldus Jelle Verbeeck, een van de bezielers van dit project.

‘We dromen van een festival waar kleinschaligheid, muzikale vernieuwing en authenticiteit centraal staan. Daarnaast willen deze bands ook een duwtje in de rug geven en hen op weg helpen om hun muzikale ambitie waar te maken. We werken daarvoor samen met Muziekclub Nijdrop (Opwijk), cultuurcentrum De Ploter (Ternat) en muzieklabo Noise Gate (Ternat).’

https://www.facebook.com/backyardfestival – www.backyardsessions.be

Backyard-affiche

Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.