Lezing over waardig levenseinde

Datum19/11/2013 - 19/11/2013
Locatiezolder van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.
Website

Wilsverklaring euthanasie, levenstestament, orgaandonatie,… Sommige mensen willen bewust de regie in eigen handen houden en willen daarom vooraf maatregelen nemen opdat men rekening zou houden met de zelfgenomen beslissingen. Anderen zijn niet meer aanspreekbaar en dan zal de arts, in eer en geweten en na overleg, voor een waardig levenseinde zorgen. Nog anderen laten de manier waarop hun leven eindigt uitsluitend over aan de deskundigheid van hun arts.

Wat je ook verkiest, het is wenselijk dat je nadenkt over het levenseinde zodat je de kans krijgt op een levenseinde dat zo dicht mogelijk aanleunt bij je eigen wensen.

Zelfs als iemand niet meer bewust is, kan je het beslissingsrecht uitoefenen door voorafgaand een aantal bepalingen vast te leggen.

Omdat weinig mensen met deze wetten en mogelijkheden vertrouwd zijn, organiseert de dienst Sociale Zaken i.s.m. de Ouderenadviesraad een infoavond rond dit thema. Je krijgt informatie over wat je concreet kan doen en vooraf kan plannen. 

Aanvullend licht de dienst Burgerlijke Stand de registratie en verschillende mogelijkheden van teraardebestelling toe. 

Deze lezing vindt plaats op dinsdag 19 november 2013 om 14.00 uur op de zolder van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

Spreker is Kris Van de Gaer, sociaal verpleegkundige verbonden aan LEIF (LevensEinde InformatieForum).

Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*