Wijzigende eetgewoonten in 19de en 20ste eeuw

Datum13/12/2013 - 13/12/2013
Locatie't Verloren Hofke, H. Theresialaan 79, Dilbeek
Website

In de 19de en 20ste eeuw verandert er heel veel. Traiteurs- en horecazaken verschijnen en brengen ‘uit eten gaan’ in zwang.

Vindingrijke koks zoeken nieuwe gerechten en vinden klinkende namen (Pêche Melba…). Voortaan worden de gerechten afzonderlijk opgediend. Kookboeken verschijnen in groten getale.

De 20ste eeuw brengt weer grote wijzigingen met zich. Elektrische apparaten maken de huisvrouw tot een keukenprinses. De wereldoorlogen veramerikaniseren de smaak (coca-cola…); gerechten worden geïnternationaliseerd (exotisch…)

Dia-causerie door kunsthistorica Machteld de Schrijver, vrijdag 13 december om 14 uur in ‘t Verloren Hofke, H. Theresialaan 79, Dilbeek

Organisatie Vlaamse actieve Senioren Dilbeek

Niet-leden betalen € 2.

Info: albrecht.deschrijver@edpnet.be

Laat een commentaar achter

*