Glenn_VerhasseltHR-_2_

Glenn Verhasselt is ‘Eerste Kok van België 2017’

Gepost op 03/10/2016
Door: Rudy De Saedeleir

Glenn Verhasselt, chef van restaurant ‘Sir Kwinten’ in Lennik, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept.

De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar ‘s lands beste talent in de keuken. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné. De finale vond vandaag plaats in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge

Verhasselt klopte in de finale Jean-Jacques Danthine chef van restaurant ‘La Meilleure Jeunesse’ (Brussel), Bart Hoornaert, sous-chef van ‘La Durée’ (Izegem), Lukas Moonens, sous-chef ‘Bistro Margaux’ (Sint-Martens-Bodegem) en Anthony Stoop, eigenaar van Pigas, Sint-Niklaas en chef van restaurant Likoké, Les Vans.

Voor Glenn Verhasselt was het al zijn derde selectie op rij. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar greep hij net naast de titel.

Tijdens de finale moesten de koks drie gerechten klaarmaken: Europese kreeft met prei, champignons en Belgische oude kaas, runderzesrib (ribeye) met merg, witloof, bieten en rapen en tot slot chocolat grand cru Belcolade met baba, ijs of sorbet passievrucht-basilicum.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.