Memoriaal Wereldoorlog Liedekerke 08

FOTO’S: Tweede paneel oorlogsmemoriaal onthuld

Gepost op 08/09/2014
Door: Rudy De Saedeleir

Aan de Sint-Niklaaskerk in Liedekerke werd zaterdag het tweede paneel van het gemeentelijke kunstproject ‘Memoriaal van een Wereldoorlog’ onthuld.

De inhuldiging was eerder gepland voor 22 augustus, dag dat de Duitse troepen honderd jaar geleden voor het eerst door Liedekerke trokken, maar het paneel raakte niet tijdig klaar.

Het tweede paneel toont de ‘protagonisten’ van de oorlog, de Koninklijke en keizerlijke machten die met elkaar in de clinch lagen.

Bezieler van het kunstproject is Filip Callewaert, leraar aan de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunst. Hij krijgt voor de realisatie van de panelen de medewerking van leerlingen van de klas ‘monumentale kunst’: Marie-Christine Van den Brande, Ingrid Ferret, Ginette Declercq, Johnny Duquet, Siel Callewaert, Marc Verheecke, Ann Coeck en Marie Nijsters.

De derde en vierde onthulling, die respectievelijk de burgerslachtoffers en de gesneuvelde soldaten in beeld brengen, zijn respectievelijk gepland op 4 oktober, bij de start van de Kermis Opperstaat en 11 november. Het memoriaal blijft nog geruime tijd opgesteld rond de kerk van Liedekerke. 

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*