Tentoonstelling Wereldoorlog 1 Liedekerke 33b

FOTO’S: Dubbele oorlogstentoonstelling in Liedekerke

Gepost op 03/10/2014
Door: Rudy De Saedeleir

In het gemeenschapscentrum Warande in Liedekerke opende vrijdagavond de dubbele tentoonstelling over de Groote Oorlog 1914-’18.

De eerste is de expo ‘Liedekerke & de Groote Oorlog’, een prachtige realisatie van het Liedekerks Heemkundig Genootschap waar twee jaar voorbereiding aan voorafging, inclusief zeventien bezoeken aan Ieper en de Westhoek.

Tegelijk krijgt Liedekerke de primeur van de rondreizende tentoonstelling ‘Pajottenland Zennevallei 14-18′, van de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Deze tentoonstelling werd visueel uitgewerkt in verschillende sobere modules, telkens met een andere interactie met het publiek.

Zo kan je beelden bekijken via een viewmaster, verhalen horen met een luisterpost, anekdotes lezen op een krantenstok of info ontdekken via schuifplaatjes. Voor kinderen werd bij ieder thema een mini-paneel voorzien, zodat zij op hun maat en naar eigen tempo de expo kunnen verkennen. Tegelijk wordt de link gelegd naar de gevolgen van conflict- en oorlogssituaties vandaag.

Lees ook: 

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*