kasteel bouchout 3

FOTO’S: Voelmaquette in domein Plantentuin Meise

Gepost op 03/10/2014
Door: Rudy De Saedeleir

Rotary club Meise-Bouchout huldigde op 27 september een voelmaquette van het Kasteel van Bouchout in, speciaal voor de slechtzienden en blinden.

Het project werd gerealiseerd dankzij de samenwerking van Onroerend Erfgoed Vlaanderen, de technische dienst van de gemeente Meise, Dedicon plaatgravure (Nederland), Delivento catering (Wolvertem) en de leden van de Rotaryclub.

Het idee ontsproot in 2009 uit de geest van enkele leden van de club, toen gewag werd gemaakt van het 180-jarig bestaan van het brailleschrift: ‘Waarom eens geen ‘voelmaquette’ maken van een gekend historisch gebouw in de streek van Meise en/of Grimbergen, het gebied waar de meeste leden wonen en werken?’

Heel snel kwam er consensus voor het Kasteel van Bouchout omdat het kasteel staat afgebeeld op het fanion van de Rotary club Meise-Bouchout en het gelegen is in een prachtig domein, over de ganse wereld bekend en befaamd voor zijn prachtige collecties aan bloemen en planten in de serres van de plantentuin.

De laatste bewoner van het kasteel, Charlotte, zus van Leopold II, echtgenote van Aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, was ooit keizerin van Mexico en spreekt nog steeds erg tot de verbeelding.

Oudere clubleden spreken nog over ‘Charlotte van België’. Door haar tragische levensloop werd ze een beetje onze ‘Belgische Sissi’.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*