M Sint-Jansstraat

Protest tegen RUP Sint-Jansstraat

Gepost op 21/08/2017
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags:

Je kan het merken aan de protestbordjes die op heel wat plaatsen in het straatbeeld opduiken: de bewoners van de Sint-Jansstraat zijn niet blij met het Ruimtelijk Uitvoerings Plan (RUP) voor hun buurt. Ze vrezen een wildgroei aan appartementen door de mogelijkheid om vier bouwlagen te realiseren met een bouwdiepte van 17 meter. Ze klagen ook aan dat er geen parkeerplaatsen zijn voorzien en er ook geen mobiliteitsplan is.

Door het toenemend verkeer vrezen ze voor de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Het comité Gezellig Merchtem richt een open brief aan minister Maggie De Block, mogelijk de volgende burgemeester, met een oproep om komaf te maken met een RUP dat op maat is geschreven van bouwpromotoren. Ze roepen de minister op om Merchtem landelijk en gezellig te houden en er geen slaapgemeente van te maken.

Jean-Paul Van der Elst
  1. Dounia Fikri

    Ja laat merchtem zo lang mogelijk zoals het is. Anders moeten we altijd verder van brussel gaan verhuizen om rust te hebben en wij willen in merchtem blijven wonen. Wij hebben nog nooit zoveel van een stad gehouden.