Korea oorlog

Lodewijk (Louis) De Donder overleden

Gepost op 29/01/2018
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags:

Op 26 januari overleed Lodewijk De Donder op 86-jarige leeftijd. Louis was oorlogvrijwilliger tijdens de Koreaanse oorlog (periode 50-51). Hij leverde er een harde strijd, in het bijzonder bij het gevecht om de Imjin River. Van de 700 Belgen die met de Kamina naar Korea vaarden, zijn er 109 gesneuveld. Louis werd geboren in Steenhuffel op 10 mei 1931. Na zijn terugkeer in België ging hij bij de Rijkswacht. Na zijn huwelijk met Christine Keirens in 1957 werkte hij als secretaris aan de gemeente Steenhuffel. Het grootste deel van zijn beroepsleven waas hij echter Navo-functionaris. Hij zetelde er in de ondernemingsraad en zette zich in voor het lot van zijn collega’s. Louis en Christine hebben een dochter Blanche en een zoon Jim. Louis De Donder was ook de eerste bewoner van de serviceflats Ter Stelten. In 1994 had hij zijn echtgenote Christine verloren. Louis had een sterk karakter, zette zich in voor het ‘bewaren van de publieke morele waarden’. Zijn moto was: ween niet, ga zingend door het leven. “Pour le moral des troupes, chantez!”

Jean-Paul Van der Elst
  1. verbeiren karine

    Spijtig om het overlijden van Louis/Lodewijk te vernemen. Hij was inderdaad een heel positieve man, kwam regelmatig zijn frietje halen als wij de frituur nog hadden. Altijd goedgezind en lachend en in voor een grap. Wens de familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen. RIP LOUIS !

  2. Pierre Parijs Peizegem

    Mijn oprechte deelneming aan de familie van Louis en veel sterkte in deze moeilijke dagen.Louis was een toffe collega en altijd paraat voor een praatje.Wij zijn samen bij de NAVO begonnen in 1967 waar hij erg gewaardeerd werd.Hij zal herinnerd worden als iemand die steeds bereid was collegas te helpen.