Personeelslid krijgt klappen voor het gemeentehuis

Dinsdag omstreeks 16.30 uur kreeg een personeelslid van de gemeente dat wilde tussenbeide komen in een gevecht aan de bushalte, klappen van een aantal jongeren. Burgemeester Eddie De Block kwam tussenbeide en nam één van de amokmakers mee naar het gemeentehuis. De burgemeester beloofde een nul-tolerantie te hanteren in het centrum. Aan het gemeentehuis zijn twee bushalte waar, na schooltijd, een honderdtal leerlingen op hun bus wachten.

Dinsdag na schooltijd kwam het tot een handgemeen tussen twee schoolmeisjes aan de bushalte vlakbij de Standaard Boekhandel. Een personeelslid van de gemeente maande de twee aan om te stoppen met  vechten. Plots werd hij zelf aangevallen door andere jongeren die er waren bijgekomen. De man ging tegen de grond en de aanvallers bleven hem stampen. Hij kon tenslotte in de Standaard Boekhandel vluchten.

Burgemeester Eddie De Block zag vanuit zijn bureau wat er gaande was en kwam zelf  tussenbeide. Hij slaagde erin één van de betrokkenen, een jongen van 15 of 16 jaar, mee te tronen naar het gemeentehuis. Dat gebeurde onder luide verwensingen. Ook de politie kwam ter plaatse. Door het personeelslid werd de bewuste jongen aangeduid als de voornaamste belager. De jongen, die school loopt aan de Gemeentelijke Technische  School werd met onmiddellijke ingang geschorst.

Burgemeester Eddie De Block beloofde een nul-tolerantie in het centrum van de gemeente en ook de korpschef van de politiezone AMOW beloofde streng toe te zien op de jongeren aan de bushaltes in het centrum. Burgemeester De Block wijst in de richting van leerlingen uit Jette en Molenbeek die Merchtem onveilig proberen te maken. In een recent verleden werden kinderen afgeperst aan het speelplein van Ten Anckere. Het aantal van de jongeren die toen werden opgepakt zouden nu opnieuw betrokken zijn bij het incident van dinsdag.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk