VC Den Boskant kan niet stunten tegen KV Mechelen

O-O bij de rust en 1-1 na meer dan een uur. Er leek een stunt in de maak: VC Den Boskant houdt KV Mechelen in bedwang op zijn eigen fandag. Na de rust kwam KV, met een penalty weliswaar, op voorsprong maar Den Boskant wist tien minuten later tegen te scoren in een wedstrijd waarin de Mechelaars wel veel aan de bal waren maar nauwelijks tot scoren kwamen. De verdediging van Den Boskant wist lang stand te houden. De 1-2 kwam er na een betwiste fase waarin twee off sides mekaar opvolgden. Op de 1-3 was niets aan te merken, een uitgespeelde kans voor de Maneblussers. Maar de Mechelaars hadden nog een tweede penalty nodig om uiteindelijk de eindscore op 1-5 vast te leggen.

Niet dat het resultaat belangrijker was dan de wedstrijd zelf, waarin de spelers van VC zich konden tonen. Na de vakantie gaat het nieuwe seizoen, in derde provinciale, van start. Er wachten VC Den Boskant heel wat wedstrijden tegen sterkere ploegen, inclusief een flink aantal derby’s. De 0-0 voor de rust is allicht een opsteker voor trainer Ludwig Meersman en de bestuursploeg. Op 2 september opent de club haar seizoen met een wedstrijd op het veld van KVC Asse-ter-Heide.