Heksentocht 1

600 voor heksentocht KWB

Gepost op 28/10/2019
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags:

De 600 tickets die recht geven op deelname aan de jaarlijkse heksentocht van KWB-Merchtem waren ook dit jaar weer in een minimum van tijd uitverkocht. Vertrek- en aankomstpunt, tot op het laatste moment geheim gehouden, lag dit jaar in buurdorp Steenhuffel. De toch zelf trok grotendeels door het overstromingsbekken van de Grote Molenbeek.

Twaalf groepen van 50 deelnemers volgden het wiebelende lichtje van de begeleider naar de verschillende punten waar gezocht werd naar een ‘geneesmiddel’ voor Heks Kierewiet. Dat er daarbij af en toe flink gegriezeld werd, zorgde voor de nodige kreetjes en hilariteit. Voor en na de tocht kon er in zaal Forever, op een steenworp van de kerk van Steenhuffel, nog wat nagepraat worden.

Jean-Paul Van der Elst