Interviewers op pad

België neemt sinds 2001 om de twee jaar deel aan de European Social Survey. De KU Leuven voert dit onderzoek uit om de sociale, politieke en ethische attitudes van onze landgenoten in kaart te brengen. Het onderzoek vindt telkens plaats in een aantal at random geselecteerde gemeenten. Voor de achtste ronde van dit onderzoek behoort Ninove tot de toevalssteekproef. Nog tot eind december 2016 zullen er daarom in Ninove interviewers van onderzoeksbureau TNS Dimarso op pad zijn. Zij beschikken over een lijst van inwoners die door het toeval aangeduid zijn in het rijksregister. De interviewers zullen deze personen thuis bezoeken om hen uit te nodigen voor een persoonlijk interview.

De plotse aanwezigheid van onbekende personen in de buurt of aan de deur kan mogelijk enige achterdocht opwekken bij inwoners. De bevoegde instanties werden er daarom van op de hoogte gebracht dat er in de komende vier maanden een wetenschappelijke survey zal lopen waarvoor interviewers huisbezoeken brengen. De interviewers zullen zich steeds kunnen identificeren met een badge. Daarnaast kunnen de bijgevoegde brief en folder ook enkele zaken uitklaren. Deze documenten worden vóór het eerste bezoek van de interviewer per post bezorgd aan alle personen in onze steekproef.

Indien u vragen hebt over het onderzoek, kunt u contact opnemen met de nationale coördinator Celine Wuyts: info@essbelgium.be of 016/37 70 30.

Topartikels editie Ninove-Dender
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!