In de Luwte Strijtem 39

FOTO’S: Laatste keer ‘In de Luwte’ in Strijtem

Gepost op 02/06/2014
Door: Rudy De Saedeleir

Het gemeenschapscentrum Het Koetshuis in Strijtem was afgelopen weekend voor de vierde en tevens de laatste keer het decor van het tweejaarlijkse Kalmkunstfestival ‘In de Luwte’, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant.

Een paar duizend muzikale fijnproevers uit de ruime omtrek vond zijn weg naar dit festival met oog voor ‘breekbare genres’. 

De rode draad van de editie was ‘troubadours’ of ‘singer-songwriters’ met onder meer de Zuid-Afrikaanse bard Gert Vlok Nel, Jan De Smet en Lucky Fonz III, de winnaar en 4 deelnemers van de wedstrijd ‘De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen’, Delrue met Franse chansons, een geslaagd samenzangprogramma als hommage aan Miel Cools, Bert De Coninck, de winnaar en vier finalisten van de Nekka-wedstrijd 2013-2014, Wim Toucour, Soundtrack van de Demerbroeken, Hans Mortelmans & Groep en Mörg.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*