Gezondheidsdag IMI Roosdaal_1

FOTO’S: Gezondheidsdag in IMI Roosdaal

Gepost op 02/04/2015
Door: Rudy De Saedeleir

Op woensdag 1 april was er een gezondheidsdag voor alle leerlingen van het Immaculata Maria-instituut in Roosdaal. De leerlingen van de secundaire school konden aan diverse activiteiten en workshops deelnemen.

  • De leerlingen van de eerste graad woonden een toneelstuk bij in ’t Koetshuis waarbij het thema rookpreventie centraal stond. Nadien was er een nabespreking met de klastitularis.
  • De leerlingen van het derde jaar kregen bij wijze van opwarming een dansactiviteit, vervolgd met een gezond ontbijt. Nadien werd hen een workshop rond alcoholpreventie aangeboden.
  • De leerlingen van het vierde jaar werden gesensibiliseerd in het kader van drugspreventie. Verder was er gezorgd voor gezonde tussendoortjes en een afsluitend dansprogramma.
  • De leerlingen van het vijfde jaar kregen een EHBO-initiatie.
  • Voor de leerlingen van het zesde en zevende jaar was er een gevarieerd aanbod met een getuigenis van een gastspreker en een ervaringsdeskundige rond drugs, een bespreking van voedings- en dranketiketten, een yoga-initiatie, een workshop rond verzorging en relaxatie en een theawerking rond het ‘uitgroeien van een relatie tot een gezin.’
Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*