Dag van de aardbei roosdaal 02

FOTO’S: Duizenden genieten van Dag van de Aardbei

Gepost op 10/05/2015
Door: Rudy De Saedeleir

Enkele duizenden mensen zakten zondag af naar Pamel (Roosdaal) voor de Dag van de Aardbei, al werd de jubileumeditie, ondanks het prachtige weer, toch niet de grote overrompeling van de vorige edities.

De aardbeienkweek is dit jaar door het tegenvallende weer duidelijk nog niet op dreef en ook op de 60ste Nationale aardbeiententoonstelling werden door de jury geen uitzonderlijk hoge scores toegekend.

Winnaar dit jaar werd Diana Verhoeven uit Bierbeek met 91 punten, gevolgd door Luc Notaerts uit Lennik met 90,5 punten.

Diana kweekte de variëteit Dely en is daar intussen tien jaar mee bezig. Luc koos voor de variëteit Elsanta.

Drie aardbeikwekers deelden de derde plaats met 90 punten: Guido Meynaerts (Rillaar), Liliane Ivens (Nieuwrode) en Stijn Stillaert (Bierbeek). Guido en Liliane kweken de Darselect, Stijn scoorde met CIV 130.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*