nacht vleermuis ternat 08

FOTO’S: Nacht van de vleermuis in Ternat

Gepost op 01/09/2014
Door: Rudy De Saedeleir

In het parkdomein van het kasteel van Kruikenburg vond zaterdag 30 augustus de Nacht van de vleermuis plaats. Zo’n 60-tal volwassenen luisterden naar de uiteenzetting van Marc Bruneel, de vleermuizenspecialist van Natuurpunt, begeleid door foto’s en geluidsfragmenten.

Daarna werd de groep van de volwassenen getrakteerd op een zoektocht naar vleermuizen aan de hand van een batdetector. Deze detector bootst de geluiden van de vleermuis na, waardoor andere vleermuizen uit nieuwsgierigheid een kijkje komen nemen.

De kinderwerkgroep van Natuurpunt had een educatief programma voor de ruim 40 geïnteresseerde kinderen. Er werd geknutseld, uitleg op kindermaat gegeven over vleermuizen en spelletjes gespeeld. De meeste kinderen waren verkleed als een vleermuis. De 3 kinderen die het beste waren verkleed ontvingen een prijs.

Na de binnenactiviteit werd de grote groep opgedeeld in 2 en trokken de kinderen het parkgebied van Kruikenburg in, op zoek naar vleermuizen. Met succes, want aan de hand van de batdetectoren kwamen er al vlug vleermuizen opdagen.

Alle kinderen ontvingen van het gemeentebestuur led lichtjes, die ze nog kunnen gebruiken voor de fiets. Gewapend met de lichtjes, de batdetectoren en hun nieuwsgierigheid trokken ze het bos en parkgebied in. Tussendoor speelden de kinderen ook nog enkele bosspelletjes, alles afgestemd op de vleermuis.

De avond werd afgesloten met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur en Natuurpunt.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.

Laat een commentaar achter

*