parking kerk sint-jozef ternat

Parking Sint-Jozefkerk in nieuw kleedje

Gepost op 06/03/2017
Door: Rudy De Saedeleir

De parking naast de kerk Sint Jozef in de Dahlialaan in Sint-Katherina-Lombeek kreeg de voorbije weken een grondige make-over.

De wortels van de vier lindebomen, die er jaren geleden waren geplant, hadden doorheen de tijd grote delen van de parkingklinkers tot veertig centimeter opgestuwd. Een deel van de parkeerplaatsen was daardoor onbruikbaar en onveilig geworden.

“Het is nooit plezant om die mooie bomen te moeten kappen, maar hier was deze ingreep nodig”, zegt schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (LVB).

parking kerk sint-jozef ternat voorheen“De heraanleg duurde anderhalve week en gebeurde door onze eigen werklieden. Ze leverden echt prachtig werk. Tegelijk werden de parkeerplaatsen voor gehandicapten aangepast aan de huidige normen.”

De nieuwe lindes werden aangeplant met de wortelgeleiding, zodat het probleem van de omhooggeduwde klinkers zich niet meer opnieuw kan voordoen.

Rudy De Saedeleir
Ook het nieuws vraagt om steeds met liefde en zorg te worden omringd. Bondig waar het kan, langer als het moet, maar altijd duidelijk en helder.