RECHTER

Afwezige bijzitters voor de rechter

Gepost op 23/10/2019
Door: Jean-Paul Van der Elst
Tags:

De komende weken verschijnen 103 personen uit Halle-Vilvoorde voor de correctionele rechtbank te Brussel, omdat zij hun taak als bijzitter (102) of voorzitter (1) bij de verkiezingen van 26 mei 2019 niet hebben vervuld.

Zij kwamen die dag niet of te laat opdagen bij het stem –of telbureau waarvoor ze door de Vrederechter waren aangeduid, zonder dat zij hiervoor een wettige reden konden aantonen.

Er werd iedereen eerst de mogelijkheid geboden een minnelijke schikking van 250 euro te betalen. 383 personen hebben dit wel betaald. Degenen die niet betaald hebben, werden gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

De zittingen vinden plaats op 24 en 31 oktober, 6, 7, 13 en 14 november.

Jean-Paul Van der Elst